torstai 6. joulukuuta 2012

Riistakäristys ja Lapin Puikula -muusi

Itsenäisyyspäivän menu -pääruoka


Onnea 95-vuotias Isänmaa <3

Tein pari kuukautta sitten mökillä samaa ohjetta soveltaen käristyksen porosta, mutta säästösyistä käytin nyt saksanhirveä. Ainakin melkein yhtä hyvää kyllä tuli :) 

Naapurikaupassa oli Lapin Puikulat alennuksessa ja tein muusin sitten niistä. Muusiin sekoitin oivariiniä ja ruokakermaa, jotta sain siitä tarpeeksi juhlavaa.















Riistakäristys:

750g Saksanhirvikäristyslihaa (pakaste)
170g Amerikan pekonia
2 keskikokoista sipulia
2 lihaliemikuutiota
5 dl lager-olutta (mieluiten tummaa)
suolaa
pippuria
2 rkl oivariiniä

Aloita käristys paoittelemalla pekoni ja "sulattamalla" se kuumalla pannulla siten, että se tuoksuu hieman "kärtsähtäneelle". Lisää silputut sipulit ja kuullota ne pannulla. Lisää käristyslihat vähitellen ja käristä niitä pannulla sen aikaa, että tuoksu on taas tuollainen "kärtsähtänyt". Lisää lihaliemikuutiot ja muut mausteet. Lisää olut pienissä erissä ja anna hautua pienellä lämmöllä kannen alla vähintään tunti. Tee tällä välin muusi.

Ja sitten vaan herkuttelemaan. :)



Käristyslihat pannulla alkuvaiheessa
Ainoa "oikea" Lager, mitä kaapista löytyi -> toimi :)





Puolukkasurvos olisi ollut vielä piste i:n päälle <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti