tiistai 27. marraskuuta 2012

Chocolate Truffle CupCakes with Vanilla twist -Icing

Suklaasimpukka-tryffeli-muffinit vaniljaisella kierrekuorrutuksella


Sain muuton hoidettua ja ensimmäisenä tehtävänä uudessa kodissa päätin ruveta tuhoamaan poikaystävän vanhentuneita suklaavarastoja.

Belgialaisista Guylian simpukka-tryffeleistä oli mennyt päiväys viime kesänä, mutta eipä tuo makua leivoksista vienyt mihinkään :)

Olen vähän vierastanut cup cake:ien tekoa, koska kuorrute sotkee eikä muffineja voi oikein sen jälkeen enää säilöä saatika pakastaa.

Päätin kuitenkin tällä kertaa kokeilla kuorrutteella ja löysin ohjeen kierrekuorrutusten tekoon, ja pienistä alkuongemista huolimatta kierteet onnistuivat hienosti (varsinkin, kun päälle ripotteli vielä tryffeli-lastuja eikä pienet epätasaisuudet enää näkyneet)





Nämä ohjeeni ovat aina vähän summittaisia, koska en yleensä enemmälti mittaile ainesosia, vaan laitan mututuntumalla :)


CupCakes:    

(ohje sovellettu Dr. Oetkerin suklaamuffini -ohjeesta)


n. 12 kpl

4 munaa
2 dl sokeria
100 g voita
4 rkl kaakaojauhetta
n. 200 g tryffeli-suklaata 
1,5 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
hyppysellinen vaniljajauhetta
loraus kermalikööriä (secret ingredient) ;)


Vanilja-Suklaa kierrekuorrutus:

Vanilja:

3 dl kylmää vettä
ripaus vaniljasokeria

Suklaa:

50 g voita
loraus kermalikööriä


Taikina:


Aloitetaan vatkaamalla sokeri ja munat kuohkeaksi massaksi, tällä välin kannattaa sulatella voi mikrossa.

Rouhitaan tryffelit söpöiksi kiehkuroiksi. Rouhi yhteensä 200 g, josta n. 150 g tulee taikinaan ja loput koristeiksi kuorrutuksen päälle.

Sula ja hieman jäähtynyt voiseos sekotetaan massan joukkoon.

Sekoitetaan kuivat aineet keskenään (kaakaon voi siivilöidä, itse en tätä jaksa tehdä, kaakao kyllä sekoittuu massaan ilmankin) ja sekoitetaan varovasti muuhun massaan.

Lopuksi lisätään taikinaan aromia lorauksella kermalikööriä :)

Lusikoidaan massa muffinivuokiin ja paistetaan 200-asteessa uunissa keskitasolla n. 15 min. Jäähtyessään suklaa ja voi kovettuvat, joten kuumana muffinit vaikuttavat pehmeämmiltä kuin ovat.





Kuorrutus:


Muffinien ollessa uunissa ja jäähtyessä ehtii hyvin tehdä kuorrutuksen valmiiksi jääkaappiin.

Vanilja:

Sekoitetaan 1 dl vaniljakreemijauhetta ja 3 dl kylmää vettä voimakkaasti 5 minuutin ajan ja maustetaan tarvittaessa vaniljasokerilla. Laitetaan pursotin pussiin ja jääkaappiin odottamaan.

Suklaa:

Vatkataan 1 dl kaakaotomusokeria ja 50 g huoneenlämpöistä voita kuohkeaksi vaahdoksi. Rakenteen saa joustavammaksi ja lisätouchia makuun, kun tähänkin sekoittaa pienen lorauksen kermalikööriä joukkoon :)

Laitetaan pursotinpussiin ja jääkaappiin odottamaan käyttöä.

Kierteet:

Städterin tähtityllani on hukkunut muutossa ja jouduin käyttämään pientä muovista korviketta :(

Laitetaan pursotinpussit sisäkkäin ja kiinnitetään tyllaan siten, että kummankin päät osuvat tyllan suuhun. Kun eri kreemit ovat omissa pusseissaan estetään värien sekoittuminen keskenään pursotusvaiheessa.

Kokeillaan, että kumpaakin kreemiä tulee tasaisesti ja kierretään kuorrutukset muffinien päälle. Lopuksi koristellaan koko komeus ylijääneellä tryffelirouheella <3

 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti