sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Runebergintortut



 Runebergintortut


200 g leivontamargariiniä
1/2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1 dl kermaa
2 kananmunaa
50 g mantelirouhetta
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl keksinmuruja (pursotinkeksit, Euroshopper)
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 rkl kardemummaa
Tujaus rommia tai konjakkia

Kostutus:
Tummaa rommia tai konjakkia
Vettä

Päälle: 
Vadelmia
Sokeria
Liivatetta
Tai:
Vadelmamarmeladia
Tomusokeria
Valkuaista
Pari tippaa sitruunamehua

Sekoita margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen varovasti sekoittaen. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne massaan vuorotellen kerman kanssa. Mikäli lopputulos ei ole tarpeeksi notkea, lisää joukkoon jo tässä vaiheessa rommia tai konjakkia.

Jaa taikina muffinivuokiin ja paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 20 minuuttia.

Kostuta tortut rommi/konjakki-vesi -seoksella.

Valmista vadelmamarmeladi (ei ollut hillosokeria kaapissa, joten tein vadelmista, sokerista ja liivatteesta korvaavan mössön). Valmista pikeeri ja värää se halutessasi vaaleanpunaisella tomuvärillä. Laita vadelmahillo toiseen pursotinpussiin ja pikeeri toiseen.

Kaiverra tortuista keskiosa pois ja pursota vadelmahilloa keskiosaan. Vedä lopuksi pikeeriää rengas hillon ympärille.

Hyvää Runeberginpäivää 5.2.2013! :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti