keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Mausteinen kesäkurpitsakakku

(Resepti on alunperin monkeyfood-blogista)

Tästä määrästä tulee kaksi leipävuokaa. Kakun voi pakastaa, jääkaapista tämä herkku häviää, oli vuokia kuinka monta tahansa :D



  • 7 dl jauhoja
  • 5,5 dl sokeria
  • 2,5 dl pähkinöitä (käytin saksanpähkinää)
  • 2,5 dl rusinoita
  • 5,5  dl kesäkurpitsaraastetta
  • n. 2  dl öljyä
  • 4  munaa
  • 2 tl kanelia
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljauutetta
  • Voita ja korppujauhoja vuokaan

  • Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Raasta kesäkurpitsa ja rouhi pähkinät ja lisää taikinaan. Lisää öljy (käytin sekä rypsi-, että oliiviöljyä). Lisää munat ja vaniljauute.

    Kaada taikina kahteen jauhotettuun leipävuokaan. Paista uunissa 180 asteessa noin tunti. Anna maustua jääkaapissa vähintään päivä.

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti