torstai 14. helmikuuta 2013

Appelsiinimarmeladi

Tähän käy ainesosiksi mitkä tahansa makeat sitrushedelmät, itse käytin jo melkein vanhentuneita appelsiineja ja lisäksi klementiinejä. Sitrushedelmien makeus on parhaimmillaan nyt kevät-talvella ja hinnat, jopa Pohjoismaissa, ovat kerrankin kohtuulliset :)

Ja valmistaminen on niin yksinkertaista ja nopeaa, että onnistuu varmasti kaikilta!



Ainesosat:

1 litra kuorittuja ja paloiteltuja appelsiineja, satsumia, klementiinejä tai vastaavia
1/2 pkt marmeladisokeria

Lisäksi: Puhdistettuja ja kuumassa vedessä liotettuja lasipurkkeja (vetoisuus yhteensä n. 6 dl)
(sähkösoseutin)


Työvaiheet:

Kuori ja paloittele hedelmät.
Laita hedelmän palat kattilaan ja lisää sokeri. Kiehauta varovasti ja anna porista miedosti n. 15 min. Mikäli seassa näkyy siemeniä, nouki ne pois.

Soseuta marmeladi sauvasekoittimella ja kaada kuumiin hillopurkkeihin. Sulje kannet kevyesti, sillä kuuma ilma ja lasi jäähtyessään tiivistyy ja kansi tiukentuu itsestään. Anna jäähtyä yön yli ja tarkista aamulla, että kansi on tiiviisti kiinni ("ilmalukko" kannen päällä on alhaalla). Säilytä purkit varmuuden vuoksi jääkaapissa, jos mahdollista. :)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti