tiistai 20. marraskuuta 2012

Dream of perfect little macarons

Luvassa lähiviikkoina:

Aika lailla tasan vuosi sitten Belgiassa innostuin ajatuksesta tehdä suloisen rapsakalla ulkokuorella ja suuhun sulavan pehmeällä sisuksella varusteltuja pikku herkkuja itsekin.

Olen miettinyt ja lueskellut eri ohjeita ja (kunhan saan viikonloppuna muuton jälkeen kaikki leipomisvehkeeni saman katon alle) aion nyt lähiviikkoina laittaa taitoni koetukselle :)

Luin viimeisimmästä Maku-lehdestä, että Tukholmaan on avattu pariisilainen Laduree -shop ja ennen kuin ensi kuussa menen ostamaan ja maistamaan täydellisiä yksilöitä, niin aika koittaa mihin sitä pystyisi kotioloissa. Samaisessa lehdessä oli macaronien ohje, mutta nettisivuilla ohjetta on kovasti kritisoitu.

Tarkoituksena olisi näin alkuun koittaa tehdä vaaleanpunaisia mansikkatäytteellä ja lisäksi suolaisia sinihomejuusto -täytteellä.

Erityisesti haluan panostaa siihen, että täytteestä tulee mieleenpainuva. Olen huomannut kakkujen ja muiden luomusten kanssa, että usein blogeissa ja ohjeissa on keskitytty liiaksi ulkonäköön. Haluan, että omat tekeleeni jäävät ensisijaisesti ihmisten mieleen siksi, että täyte on jotain niin hyvää, ettei sellaista ole tottunut maistamaan. Eli tapoja tuunata perusmansikkahilloa tai pehmentää ja korostaa sinihomejuustoa ilman, että macaronin maku kärsii, otetaan vastaan :)

Ja ohjeita ja linkkejä macaron-ohjeisiin otan enemmän kuin mielelläni vastaan :) Eihän tässä paina kuin kahden melko mittavan koulujutun deadlinet päälle, saanpahan jotain muuta ajateltavaa. <3

4 kommenttia:

  1. Mansikkahilloon kuplajuomaa, kuivaa, tai limeä (tms sitrusta, miksei ysärisuosikkia sitruunamelissaakin.
    Sinihomeille chiliä/karheaa mustapippuria ja muutama tippa hunajaa kietomaan kaikki maut yhteen (tai jotain muuta makeutusta.

    VastaaPoista
  2. Ai niin - tietysti mintunlehdet käyvät mansikkaa piristämään myös! Ja tuore rosmariini sinihomejuuston kanssa on aika ihanaa myös; tuhtia, mutta toimii :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos Leena vinkeistä :) Ilmoittelen sitten miten onnistun.

    VastaaPoista
  4. Peukutan myös sinihomejuuston ja hunajan yhdistelmää, toimii! Oon itse myös kova viikunahillofriikki, ja se sopii sinihomejuuston kaveriks kuin nenä päähän. Mansikan kanssa toimii kans balsamico ja basilika, jos tavottelee jotain erilaisempaa.

    VastaaPoista