keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Karelian Hot Pot

Poikaystävä ei ole karjalanpaistin ystävä, mutta sanoi minun tekemäni karjalanpaistin olevan todella hyvää :) Salaisuutena ronski maustaminen perinteisillä lihamausteilla, kunnon lihan esiruskistaminen pannulla ja pitkä haudutus uunissa. Kannattaa myös välttää läskikönttien turhaa hauduttamista, siitä ei tule kuin todella pahaa jälkeä.

Teen karjalanpaistin kaupan valmiiksi kelmutetuista, niistä tulee mielestäni ihan yhtä hyvä paisti kuin tuoretiskiltä ostetuista.

Lisukkeena peruna toimii hyvin, mutta päätin tällä kertaa tehdä perinteisesti tämänkin ja tein makaronilaatikon (ilman lihaa).







Karjalanpaisti

n. 700-800g karjalanpaistilihoja
2 sipulia
2 porkkanaa
n. 10 maustepippuria (jos ei ole, niin muutkin käyvät)
2 laakerinlehteä
2 lihaliemikuutiota
vettä
öljyä lihojen paistamiseen

Esiruskista lihat päältä kuumalla pannulla, jossa on öljyä. Viipaloi porkkanat ja lohko sipulit, lisää pannulle lihojen kanssa. Lisää mausteet.

Kaada seos uunivuokaan, kiehauta n. 7 dl vettä pannulla. Lisää lihaliemikuutiot. Kaada vettä uunivuokaan niin, että lihat peittyvät.

Laita uuniin 200 asteeseen n. 2-3 tunniksi. Nestettä voi lisätä tarvittaessa. Puolessa välissä hautumista vähennä lämpöä 150 asteeseen. Sekoita lihoja välillä.

Tarjoa maustekurkkujen ja puolukoiden kera <3





Makaronilaatikko ilman lihaa

  • dl makaroneja
  • dl maitoa
  • kpl munaa
  • lihaliemikuutio
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl pippuria
  • 2 rkl voita

  •  
    Keitä makaronit lähes kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää keitinveteen lihaliemikuutio antamaan makua.

    Laita makaronit voideltuun uunivuokaan.

    Sekoita munat ja maito, lisää mausteet ja kaada muna-maito makaronien päälle.

    Laita muutama voinokare pinnalle ja paista 200°C asteessa uunissa n.35-40 minuuttia, kunnes muna-maito on hyytynyt ja pinta on saanut väriä.'

    Ei kommentteja:

    Lähetä kommentti